Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Καλωσήρθατε στο 8ΔΥΤΙΚΑ, πολυχώρο τέχνης και πολιτισμού




Θέλω να σας καλωσορίσω στο blog του 8ΔΥΤΙΚΑ. Από την ίδρυση του φιλοξένησε αξιόλογους καλλιτέχνες των εικαστικών τεχνών, πρωτοποριακά μουσικά  σχήματα και ερμηνευτές, και διέγραψε μέχρι σήμερα μια σταθερή πορεία που στιγμάτισε το πολιτιστικό γίγνεσθαι της δυτικής Αττικής και της Αθήνας γενικότερα.

Το 8Δυτικά  σε σχέση με τους άλλους Χώρους Τέχνης έχει μια ιδιαιτερότητα που μας κάνει υπερήφανους. Δίνει μαθήματα «τέχνης» στην βραδινή διασκέδαση με το επιβλητικό music-bar «Ναός του Ήλιου», που έχει την έδρα του στον ίδιο χώρο. Ο Πολυχώρος μας καταξιώθηκε ως ένα από τα καλύτερα στέκια της πόλης με τις μουσικές βραδιές – live συγκροτημάτων αλλά και με τις μουσικές επιλογές των dj που απογειώνουν την διάθεση μας.

Έχετε ξανακούσει στην Ελλάδα να διασκεδάζουν σε Χώρο Τέχνης;  Η απάντηση είναι «ΟΧΙ». Εμείς πρώτοι υιοθετήσαμε τις καλές συνήθειες των μεγάλων Ευρωπαϊκών πόλεων όπου οι Χώροι Τέχνης δεν είναι «Μουσειακοί», αλλά ζωντανά ενταγμένοι μέσα στην πόλη. Πιστεύουμε -και καθημερινά αποδεικνύουμε- ότι η  μαζική κουλτούρα με την υψηλή Τέχνη δεν είναι πάντα άσπονδοι εχθροί!

Σας περιμένουμε εδώ...  Λ. Αθηνών 387. Περιμένουμε τους νέους καλλιτέχνες για να αναδείξουμε τις δημιουργίες τους σε ένα πρότυπο μεταβιομηχανικού design χώρο, κυρίως όμως για να  αναζητήσουμε μαζί τους έναν νέο κώδικα πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Σας περιμένουμε τέλος, για να διασκεδάσουμε όλοι μαζί, σε ένα περιβάλλον με ποιοτικό χαρακτήρα.

Κωνσταντίνα Καραγκούνη
Διεύθυνση Πολιτιστικών και Καλλιτεχνικών εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου